I henhold til plan- og bygningslovens § 12-8 varsles det oppstart av planarbeid for Holtlia Vest i Kongsvinger Kommune på gnr/bnr.: gnr/bnr. 29/23 og deler av gnr/bnr. 28/20, 29/9 og 29/33.

Varselbrev Holtlia vestLast ned
Plangrense-med-grunnkart-M5000_A4-06092023-1Last ned
Oppstartsmote-23.10.2023-moteref-1Last ned
Oppdatert-planinitiativ-og-foresporsel-om-oppstartsmote-1Last ned

Planområdet ligger i Gulsvikfjellet i Flå kommune.

Formålet med planen er planlegging av veg og skiløype fra Gulsvikelva og fram til planområdet HV19 Grøun.

Reguleringsarbeidet for HV19 Grøun startet vinteren 2018, for å komme til det planområdet ble det laget en egen reguleringsplan for å sikre god adkomst via veg og skiløype. Planforslaget er utarbeidet på vegne av Høgevarde AS og er ledet av Grinaker Utvikling AS v/arealplanlegger/seniorrådgiver Knut Sterud.

MjøsPlan AS har bistått med planforslaget via befaringer, planbeskrivelse, bestemmelser, vurdering av naturmangfold, ROS-analyse, plankart, illustrasjoner og konstruksjon av ny hovedveg til HV19 Grøun.

Planområdet ligger i Marker kommune i Østfold, på Viken ved Store Le.

Hensikten med reguleringsarbeidet var å fortette i et eksisterende hytteområde.
I planen har det vært viktig å ivareta stedets karakter i størst mulig grad, gjennom bl.a. å ta vare på vegetasjon og overordnede landskapstrekk. Vegetasjonsbelter og smett åpner opp for allmennheten mot badeplasser og Store Le for øvrig.

Planen ble vedtatt 09.05.2023.

Hva har vi bistått med
MjøsPlan har vært plankonsulent i saken og utarbeidet bl.a. plankart, planbeskrivelse, bestemmelser og ordinær ROS-analyse. Eksterne fagkyndige har bistått med bl.a. vann- og avløpsplaner og arkeologiske registeringer.

Mjøsplan AS er stolte av å kunne vise dere mer fra prosessen som skal til for å lage Ringsaker kirke sin digitale tvilling. Her er filmen som gir stor begeistring, ny kunnskap og fascinasjon til kirkens representant – “møtepunktet mellom middelalderens byggeskikk og ny teknologi”.

Ønsker dere en digital tvilling av deres fantastiske kirke, historiske bygning, kontorlokaler eller bolig – ta kontakt med oss.

-Klarer skanneren dette, klarer den alt!

Planområdet ligger i sentrum i Løten kommune.

Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for fortetting med blokkbebyggelse med boliger, forretning og kontorlokaler. Det er også regulert ny kryssløsning mellom Stasjonsvegen og Skolevegen.

Bygget lengst nord på eiendommen, og som ligger ut mot både Stasjonsvegen og Skolevegen, vil i utgangspunktet romme lokaler for forretning og kontor. Reguleringsplanen åpner imidlertid også for muligheten til å bygge forretning og kontor i kombinasjon med boligformål (felt B/F/K). Blokka vil ha inntil 3 etasjer med ekstra etasjehøyde på gateplan. Parkering kan løses på bakkeplan og/eller i parkeringskjeller. Adkomsten til parkeringsplassen er planlagt fra Stasjonsvegen, med videre adkomstmulighet til nabotomta på sør-øst-siden. Den andre blokka sør i planområdet er avsatt til boliger og vil romme ca. 20 nye boenheter. Boligblokka vil være på 4 etasjer med parkeringskjeller.

MjøsPlan har vært plankonsulent og utarbeidet planinitiativ, deltatt på oppstartsmøte, varslet planoppstart, utarbeidet plankart, planbestemmelser, planbeskrivelse, ROS-analyse og avholdt dialogmøter sammen med forslagstiller og kommunen.

MjøsPlan AS er et rådgivende ingeniørfirma etablert i Moelv i 2001. Vi er 20 ansatte, inkludert vår avdeling i Trondheim. Med vår gode kompetanse og brede erfaring kan vi bistå med vår kunnskap innen oppmåling, 3D-skanning, areal-/ reguleringsplaner, byggesak og støyberegning. Vi har en bred kundekrets som består av både store og små entreprenører, offentlige etater, eiendomsutviklere, skogeiere, arkitekter og privatpersoner over hele Norge.

Vi har et sterkt fagmiljø med kompetente og engasjerte ansatte. Du blir en del av et selskap i vekst, i en spennende bransje med gode muligheter for kompetanseutvikling og konkurransedyktige betingelser.

På grunn av høy aktivitet søker vi nå etter Landmåler / Stikningsingeniør.

ARBEIDSOPPGAVER

OM DEG

VI TILBYR

ANDRE OPPLYSNINGER

Alle henvendelser behandles konfidensielt og vil du vite mer om hva stillingen innebærer, vennligst ta kontakt med

Even Sjøli, avd. leder Moelv / Lise Tollefsrud, daglig leder

Even: 99 22 72 00 / Lise: 97 78 47 65

even@mjosplan.no / lise@mjosplan.no Kortfattet søknad med CV sendes til post@mjosplan.no

Du kan også benytte kontaktskjemaet vårt: Kontakt – Mjøsplan AS (mjosplan.no)

Søknadsfrist 15. oktober 2023

Om MjøsPlan AS:
MjøsPlan AS leverer rådgivning og salg av tjenester innen følgende områder: Landmåling, Arealplaner, Byggesøknader, Oppmåling, Landskap, Kart, Drone, Skanning og 2D/3D-presentasjon.

Vi har kompetanse innen arealplanlegging, plan- og bygningsloven og leverer alt fra komplette byggesøknader, kommuneplaner til regulerings- og bebyggelsesplaner, detaljreguleringsplan og områdereguleringsplan. Vi kan også bistå med mindre deloppgaver som blant annet risiko- og sårbarhetsanalyse (ROS), konsekvensutredninger, støyvurderinger, 3D-illustrasjoner, trafikktelling og –analyse.

Oppdragsgivere er kommuner, hus leverandører, skogeiere, entreprenører, arkitekter og andre private aktører – både firmaer og privatpersoner over hele Østlandsområdet.

MjøsPlan AS leverer en rekke oppmålingstjenester og spennvidden her er stor. Vi utfører alt fra enkel terrengprofilering og hus plassering til komplekse bygg- og anleggsprosjekter. Våre kunder er enkeltpersoner, store og små entreprenører, eiendomsutviklere, kommuner, stat og andre private aktører. Vi tilbyr nå 3D-skanning med den nyeste teknologien som finnes, NavVis VLX. Dette er en bærbar løsning som tar 360 graders bilder og scanner samtidig. Dataene munner ut i en digital tvilling som gjengir bygg og infrastruktur svært detaljert, og med høyere nøyaktighet enn det som har vært mulig til nå. En bærbar scanner gjør det mulig å komme til i trange deler av bygninger, som for eksempel trappehus, piper, kjellere og loft.

2023-Annonse-landmalerLast ned

Fagfeltet har et vidt spenn og gir fantastiske muligheter, og vi har nå derfor oppdatert siden vår om nettopp laserskanning. Der kan du lese om de mange tjenestene vi kan tilby deg (flere blir lagt ut).

Nysgjerrig? Ta en prat med oss og få gode råd om hva du kan bruke laserskanning til.

I henhold til plan- og bygningslovens § 12-8 varsles det oppstart av planarbeid for Ingeberg II i Hamar kommune på gnr/bnr.: 25/22 og 25/19. Plan-ID for detaljreguleringsplanen er 2020001. Forslagstiller er Ingeberg Utvikling AS.

Frist for merknad til oppstartsvarselet er satt til 24.09.2023.

Hensikten med planen er å tilrettelegge for frittliggende småhusbebyggelse, sikre infrastruktur for myke trafikanter og grønne områder. Planområdet utgjør ca. 31,3 daa og er lokalisert langs Imerslundmarka like utenfor Ingeberg, og nord-øst for Hamar sentrum og E6. Plangrensen følger hensiktsmessige formål- og plangrenser i tilgrensende planer. Plangrensen kan innsnevres og tilpasses behovet før innlevering til 1. gangsbehandling.

image

Planområdet er avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel 2018-2030. Planområdet er regulert i «Områdereguleringsplan for Ingeberg med gangbru», planID 083600 (vedtatt 23.06.2021). Området som ønskes regulert omfatter felt B9, B10, B12 og B24 samt tilhørende skiløypetrase, lekeplass og infrastrukturarealer. Detaljreguleringsplan for Ingeberg B10-15 grenser til planområdet I sør og øst.

image 1

Reguleringen vil tilrettelegge for et nytt boligområde med om lag 32 tomter med ene- og tomannsboliger. Det er planlagt adkomstveg via Imerslundmarka, benevnt som o_SV2-3 som (fylkesveg 1802) og parkering skjer på egen eiendom. Renovasjonsløsning og plassering av oppstillingsplass vil skje i samarbeid med renovatør. Sør i planområdet ligger det et eksisterende gårdstun, Langbakken, med tre registrerte bygg; et våningshus, annen landbruksbygning og et hus for dyr/landbrukslager/silo ifølge matrikkelen. Det planlegges å rive denne bebyggelsen på sikt. Det er regulert og stilt krav om lekeplass, gang- og sykkelveg og bevaring av tursti og skiløypetrase. Fremtidig arealformål for reguleringsplanen vil være frittliggende småhusbebyggelse, lekeareal, turveg, kjøreveg, renovasjon og gang- og sykkelveg.

Det er ikke etablert gang- og sykkelveg fra planområdet til tettstedet Ingeberg i dag, men det er regulert for gang- og sykkelveg i områdereguleringsplanen. Dette blir sikret gjennom en utbyggingsavtale mellom grunneiere og Hamar kommune. Planen skal også sikre tursti og skiløypetrasen. Detaljreguleringsplanen for nabotomtene Ingeberg B10-15 planID 081500 og Ingeberg B1-B6 planID 082900 sikrer også turstien som blågrønnstruktur.

Ifølge NVEs kartdatabase ligger planområdet under marin grense og det er derfor mulighet for forekomster av marin leire i deler av planområdet. Rambøll Norge AS har utført grunnundersøkelser og utarbeidet geoteknisk rapport i forbindelse med områdereguleringsplanen for Ingeberg på oppdrag fra Hamar kommune, datert 18.11.2020. I rapporten fremgår det at det er tatt totalt 37 stk. totalsonderinger som viser at løsmassemektigheten varierer fra 0,5 til 8,9 meter, bestående av fyllmasser, sand, silt i tillegg til stedvis leire, grus og mold. Prøvene påviste ikke kvikkleire.
Løsmassene har varierende vanninnhold og er klassifisert som teleklasse T3 og T4, middels til meget telefarlig. Planområdet består for det meste av morenemateriale, sammenhengende dekke og stedvis med stor mektighet, og noe torv og myr.

Planområdet ligger også i et område hvor det er registert høy aktsomhet for radon. Kartlegging av stabillitet av grunn og forurensningskilder som radon vil ivaretas i planarbeidet. I følge NIBIO består arealet i planområdet av fulldyrket jord med svært god jordkvalitet. Området er vurdert og avsatt til bebyggelse, og jordvern står sterkt. Det skal derfor utarbeides en matjordplan. Det skal også utarbeides en VAO-plan som sikrer en hetlig og god løsning for hele området.

image 2
image 3
image 4

Det er i samråd med kommunen enighet om at tiltaket ikke utløser krav om konsekvensutredning, jf. plan- og bygningsloven § 4.2 med tilhørende forskrift om konsekvensutredning. Det er foretatt en konsekvensutredning i forbindelse med områdereguleringen. Konsekvensene av tiltaket skal uansett belyses grundig i planprosessen.

I tillegg til dette brevet kunngjøres oppstart av planarbeidet i avisa Hamar Arbeiderblad, på Hamar kommune sin nettside https://www.hamar.kommune.no/lokaldemokrati/ og på www.mjosplan.no under kunngjøringer. Planinitiativ og møtereferat fra oppstartsmøte er tilgjengelig under Hamar kommunes nettside.

Merknader til planarbeidet sendes skriftlig innen 24.09.2023 til:
MjøsPlan AS v/ postboks 6, 2391 Moelv
Eller pr. epost til hilde.kristine@mjosplan.no

Medvirkning i planprosessen skjer gjennom oppstartsvarsling og offentlig høring iht. plan- og bygningsloven pbl § 5-1, hvor alle har mulighet til å komme med innspill til planforslaget. I forbindelse med oppstart kan kommunen anbefale forslagsstiller å holde et åpent møte for naboer/berørte parter som en del av medvirkningsprosessen før plan legges på høring.

Det gis ikke direkte tilbakemelding på merknader mottatt fra varsel, men de tas med i saken. Hvordan merknader er blitt behandlet i saken vil fremgå av dokumentene ved 1. gangs behandling. Ved utlegging til offentlig ettersyn blir det mulighet for å komme med innspill til det konkrete planforslaget.

Spørsmål kan rettes til Hilde Kristine Krokengen, tlf. 400 49 674, e-post: hilde.kristine@mjosplan.no

Med vennlig hilsen
MjøsPlan AS

Hilde Kristine Krokengen
Arealplanlegger

Referat-OppstartsmoteLast ned
Ingeberg-ll-Planinitiativ-14.12.2022-1Last ned
Varselbrev-Ingeberg-II-1Last ned
2020001-Plangrense-Ingeberg-II_A2_M1000_30.08.23-1Last ned

Vi har valgt å gjøre en del endringer på hjemmesiden vår for å kunne fremheve det rikholdige utvalget av tjenester våre kompetente ansatte utfører i det daglige. Omfanget av disse tjenestene, og vårt ønske om å prioritere kundeprosjekter, betyr at vi ennå ikke er helt i mål med å få inne alle bilder og informasjon. Likevel er vi så begeistret for forbedringene at vi ønsker å dele noen av dem med deg allerede nå.

Vår forhåpning er at disse oppdateringene vil gjøre det enklere for deg å finne den informasjonen du søker, samtidig som du får et klarere bilde av hva MjøsPlan kan tilby. Vi håper du liker hva du ser, og at du ser muligheten for å benytte deg av våre tjenester. Ikke nøl med å ta kontakt! Vi er her for deg.

Mjøsplan AS er stolte av å kunne vise dere mer fra prosessen som skal til for å lage Ringsaker kirke sin digitale tvilling. Her er filmen som gir stor begeistring, ny kunnskap og fascinasjon til kirkens representant – “møtepunktet mellom middelalderens byggeskikk og ny teknologi”.

Ønsker dere en digital tvilling av deres fantastiske kirke, historiske bygning, kontorlokaler eller bolig – ta kontakt med oss.

-Klarer skanneren dette, klarer den alt!

Storgata 150, 2390 Moelv
Tlf: 48 10 77 00
post@mjosplan.no
Øvre Flatåsveg 12, 7079 Flatåsen
Tlf: 48 10 77 00
post@mjosplan.no
Mjøsplan logo
chevron-down